Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, në mbledhjen e ditës së sotme shqyrtoi dhe miratoi projekt-vendimet:
1. “Për emërimin e kryetarit dhe zëvendëskryetarit të KZAZ-së nr.19, në zgjedhjet për kryetarin e Bashkisë Dibër, Qarku Dibër, të datës 11.09.2016”.
2. “Për regjistrimin e partive politike si subjekt zgjedhor në KQZ, për zgjedhjet e pjesshme për kryetarin e Bashkisë Dibër, të datës 11.09.2016”.
– KQZ vendosi regjistrimin si subjekt zgjedhor në zgjedhjet për kryetar të bashkisë së Dibrës, partitë:
1. Partia Kristian Demoktare e Shqipërisë, PKD
2. Partia Repulikane Shqiptare, PR
3. Partia Drejtësi, Integrim dhe Unitet, PDIU
4. Partia Demokratike e Shqipërisë, PD
5. Partia për Europianizim dhe Integrimin e Shqipërisë, PEISH
6. Partia Lëvizja Për Zhvillim Kombëtar, LZHK
7. Partia Ora e Shqipërisë, POSH
8. Partia Bashkimi Demokrat Shqiptar, PBD
9. Partia Aleanca Demokristiane e Shqipërisë, ADK
10. Partia Forca Albania, PFA
11. Partia Mendimi i Djathtë Liberal, MDL
12. Partia e Ballit Kombëtar Demokrat, PBKD
13. Aleanca Kuq e Zi, AK
14. Lëvizja Socialiste për Integrim, LSI
15. Partia Agrare Ambjentaliste, PAA
16. Partia Popullore Kristian Demokrate e Shqipërisë, PPKDSH
17. Partia Demokristiane e Shqipërisë, PDK
18. Partia Socialiste e Shqipërisë, PS
19. Partia për Liri, Demokraci dhe Etikë, LDE

– KQZ vendosi mos regjistrimin si subjekt zgjedhore për zgjedhjet për kryetar të bashkisë së Dibrës partitë:
1. Partia Bashkimi Popullor i Pensionistëve Shqiptarë, PBPPSH
2. Partia Lidhja Demokristiane Shqiptare, L.D.K
3. Partia Konservatore, KONS
4. Partia Demokracia e Re Europiane
5. Bashkimi Liberal Demokrat, BLD
6. Partia e të Drejtave të Mohuara e Re, PDMR