Zgjedhjet në Dibër, Kryetarja e KQZ-së takim me gratë e Peshkopisë dhe Maqellarës.

Luzi: Gratë e ndërgjegjegjësura për fuqinë e votës së tyre, barrierë për fenomenin negativ të “votimit familjar”.

Kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, zj. Lefterije Luzi ka zhvilluar takime me gratë e Peshkopisë dhe të Maqellarës në Bashkinë Dibër. Takimet u zhvilluan në kuadër të sesioneve të edukimit “Barazia gjinore në procesin zgjedhor– liria e votës dhe votimi familjar“, që KQZ po zhvillon në Bashkinë e Dibrës në bashkëpunim me OSBE.

Sesionet e edukimit po zhvillohen në kuadër të zgjedhjeve të pjesshmë për kryetar të Bashkisë Dibër, që do të mbahën në datën 11 shator dhe kanë për qëllim informimin dhe sensibilizimin e të gjithë zgjedhësve, me fokus të veçantë gratë votuese.

Të dhënat që KQZ disponon për pjesëmarrjen gjinore në votime, të mundësuara nga ndryshimet e Kodit Zgjedhor të vitit 2015, treguan që rreth 40% e votueseve nuk e kishin ushtruar të drejtën e votës, duke shërbyer si indikator që fushata edukuese e KQZ-së për keto zgjedhje të pjesshme, duhet të fokusohet tëk gratë.

Kryetarja e KQZ-së zj. Luzi duke vlerësuar rëndësinë e ditës e zgjedhjeve për kandidatët të cilët po zhvillojnë fushat e tyre, por mbi të gjitha për votuesit, ju bëri apel grave të Peshkopisë dhe Maqellarës që në 11 shtator, t’i drejtohen kutive të votimit dhe të shprehin vullnetin e tyre me votë të lirë, të fshehtë dhe të pandikuar.